Kirstin over de trainingsopdracht Weekschema: Dat heb ik toch helemaal niet nodig? | The Volcano
1727
post-template-default,single,single-post,postid-1727,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kirstin over de trainingsopdracht Weekschema: Dat heb ik toch helemaal niet nodig?

Kirstin over de trainingsopdracht Weekschema: Dat heb ik toch helemaal niet nodig?

In deze blog schrijft Kirstin Anchelon over haar ervaringen met de trainingsopdracht Weekschema die zij heeft gedaan tijdens de Pitstop in oktober 2018. 

 

Weekschema invullen

Dat heb ik toch helemaal niet nodig? Mijn agenda is erg overzichtelijk. Daarnaast heb ik de touwtjes van mijn leven heel strak in handen. Ik weet precies wat ik doe iedere dag. Zo op het eerste gezicht lijkt het me een beetje een onzinnige opdracht. Tijd is toch gewoon tijd? Het gaat zoals het gaat en wat moet gebeuren, dat moet gebeuren. Ik slaap vast veel uren per dag en ik besteed ook veel tijd aan mijn baan, bij mijn werkgever dus. Maar natuurlijk vul ik het schema in, want er zit ongetwijfeld een addertje onder het gras. Zo gaat het altijd…

Gewapend met mijn stiften kleur ik er heerlijk op los. Misschien ook iets wat ik vaker zou moeten doen. Kleur geven aan dingen. In de breedste zin van het woord. Mooie dingen maken. Vrolijker zijn en aardiger doen. Enfin, even een zijstapje. Bij het invullen mis ik nog een aantal taken zoals het huishouden. Daarnaast is er voor mij een verschil tussen quality time met de kinderen en ‘verplichte’ tijd met de kinderen, zoals naar zwemles en sportclubjes rijden.

Waar blijft de tijd?

Toch levert het invullen van het weekschema mij inzichten op. Zoals voorspeld, ben ik een groot gedeelte van mijn tijd bezig met slapen. Broodnodige energie opdoen voor de volgende dag. Daarna volgt werken. Wat mij wel opvalt, is dat ik de ene week veel meer vrije tijd heb. Zo krijg ik het inzicht dat ik de ene week zelfs meer vrije tijd heb dan tijd die ik bij mijn werkgever doorbreng. Dat is een behoorlijke eye-opener. Zoveel tijd om dingen te doen. Plannen ten uitvoer brengen. Maar waar blijft die tijd? Dat is voor mij een mooi puntje om over na te denken. Wat doe je nu precies met je tijd? Welke keuzes maak je? En zou je andere keuzes willen maken of prioriteiten willen stellen?  Wat is voor mij belangrijk om op dit moment (meer) tijd aan te besteden.

Wat heeft het invullen van het weekschema mij opgeleverd?

Inzicht! Heel veel inzicht. De wetenschap dat je zelf heel bewust kunt bepalen wat je met je tijd kunt en doet. Overzicht doet wonderen. En twee punten die ik wil verbeteren. Namelijk de inhoud/kwaliteit van de momenten die ik met mijn kinderen heb. Daarnaast wil ik nog beter inzicht krijgen in mijn vrije tijd en in de activiteiten die ik onderneem in mijn eigen vrije tijd. Geen tijd blijkt opeens geen excuus meer te zijn. Maar het maken van bewuste keuzes en het stellen van prioriteiten is de opdracht!

 

Wil je meer weten over de trainingsopdracht het Weekschema die we aanbieden tijdens de Pitstop Ibiza, Pitstop Twente en in persoonlijke verandertrajecten? Of heb je een andere vraag? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Geen reactie's

Geef een reactie