Pitstop: van Texel in Nederland naar Ibiza van Spanje! | The Volcano
1111
post-template-default,single,single-post,postid-1111,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Pitstop: van Texel in Nederland naar Ibiza van Spanje!

Vulkaan ontploft, collega, ziek, vergadering

Pitstop: van Texel in Nederland naar Ibiza van Spanje!

Een vraag die ik dikwijls krijg is: Wat doe je voor een werk? Of wat ben je eigenlijk met The Volcano aan het doen? Dan antwoord ik: The Volcano helpt jou met het vinden van jouw lava door een Pitstop te maken. Goh.. wat is dat dan; lava? En hoe komt het dat jij dat allemaal weet? Nou dat zijn twee vragen waar ik ook niet altijd het antwoord helemaal helder over heb. Nou, dat klinkt dan goed: iets aanbieden en “verkopen” waar je zelf nog niet helemaal achter bent. Nu is het wel iets genuanceerder, maar er zit wel een kern van waarheid in.  

In alle vrijheid kun je een pitstop maken om over zaken na te denken. Vooral in een andere omgeving stap je uit de vast patronen en komen er juist mooie dingen los, waar je in een standaard omgeving vaak niet gebeurd.

Wat is lava?

Voor mij bestaat lava uit de dingen waar je goed in bent, die je vaak in flow brengen, die je energie geven en die er toe doen. Dat betekent voor mij een aantal zaken. Ten eerste houd ik van mensen in het algemeen en met het werken van groepen. Ik krijg een kick als ik mensen op de één op andere manier in beweging krijg, als ze wel willen veranderen maar het eigenlijk niet durven of twijfelen. Daar zit mijn lava, mijn energie, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Tsja, en dat kan op veel verschillende manieren. Wat voor de een werkt, is voor de ander geen oplossing of uitdaging. Daarom vind ik het soms lastig om uit te leggen wat wij doen bij The Volcano. We bieden nu online coaching met uitdagende opdrachten aan, een Pitstop op Ibiza of een uurtje skypen voor (on)gevraagd advies. En soms willen klanten een direct en helder antwoord, van hoe nu verder met mijn onvrede, probleem of vraagstuk? Of wat zal ik gaan doen? Welke baan past bij nu mij? Zal ik mijn baan of relatie beëindigen? Of als je graag een marathon wil lopen, dan graag binnen een maand…

Neem af en toe een moment voor jezelf, om te onderzoeken wat jouw lava in jouw vulkaan is.

Onze eigen Pitstop

Deze vragen ben ik ook tegengekomen in mijn proces tot aan vandaag toe. En deze zal ik zeker vaker gaan tegenkomen. Twee jaar geleden hebben Marloes en ik besloten om het roer om te gooien en een pitstop te maken. En we hebben alles in gang gezet: we hebben alle financiën in kaart gebracht, huis verhuurd, camper gekocht, ik heb mijn baan opgezegd, Marloes is op afstand gaan werken, we hebben veel spullen weggegeven en gedaan. En ik ben The Volcano gestart voor coaching & retreats. Ik had wel een idee waar het naartoe ging met ons leven en mijn bedrijf, maar ook had ik nog niet alles super specifiek uitgestippeld.

De aanmelding bij waterpolocub Sant Josep in Ibiza is een feit.

Het leven is soms een behangrol

Was het allemaal cool, gaaf en mooi? Ja, dat is het zeker, maar ook soms heel erg onzeker op persoonlijk en financieel gebied. Dan is een camper met twee personen erg klein. En dan is Ibiza ook maar een klein eilandje zoals Texel. Geen dag is hetzelfde en dat kan heel erg leuk zijn. Soms kan ik mezelf achter het behang plakken. Met een paar anderen. Als ik mijn gevoel uitdruk in een schaal van 0 op 10: dan is het hoe we nu leven nu een 1 of 2 bij een slechte dag, of het is een 9 of 10 bij een topdag. De middelmaat is weg. En dat was ook een van de redenen om deze pitstop voor onszelf te maken op deze manier. En dat is een ding wat ik nu echt geleerd heb. We kunnen alles vastleggen en koers bepalen, maar sommige zaken kun je niet voorzien. En sterker nog, die hoef je niet te voorzien.

In het mooie Casita Verde, een soort van ecologisch concept/dorp doe je veel ideeën op om over na te denken en mee te nemen in jouw leven.

Verandering is zeker

Ik ben vandaag ook nog bezig met mijn zoektocht naar mijn lava. Welke zaken en activiteiten kan ik aanbieden wat past bij verandering van mensen? Mensen die op zoek zijn naar verandering, inspiratie tot verandering en ontwikkeling? En wat past het beste bij mij? In dit artikel wordt de transitie naar een andere fase in je leven mooi beschreven.

De Pitstop op Ibiza gaan we in ieder geval vanaf het voorjaar aanbieden in Nederland. Hoe en waar dat volgt nog. Ik vertrouw erop dat het goed komt. Dit weekend ga ik maar weer eens potje waterpolo spelen. Dit had ik niet gepland, maar is op mijn pad gekomen. De eerste officiële wedstrijd sinds 15 jaar als speler. Daarna gezellig een paar tapas en cervezas met onze amigos. Soms kom je weer terug bij je oude lava. Oh ja, en er zijn nog een paar plekjes voor onze Pitstop van 24-30 oktober vrij: check hier de link.

Vamos en prettig weekend!    

 

 

 

2 Reactie's
  • Linda ter braak
    Geplaatst op 16:43h, 12 oktober Beantwoorden

    Mooi geschreven Sander! Open en vanuit ‘t hart! Of lava…😉

  • Sander
    Geplaatst op 11:45h, 18 oktober Beantwoorden

    Thx voor je reactie Linda!

Geef een reactie