Pitstop | Onderdeel 5 van 5: koken | The Volcano
1789
post-template-default,single,single-post,postid-1789,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Pitstop | Onderdeel 5 van 5: koken

samen koken, familie, eten, kids, pitstop, ibiza, fuego

Pitstop | Onderdeel 5 van 5: koken

In dit vijfluik schrijf ik over 5 onderdelen van het concept de Pitstop die van 12-18 mei op Ibiza plaatsvindt. De onderdelen zijn wandelen, schrijven, mediteren, trainingsopdrachten en koken. Dit concept bestaat uit letterlijk een pitstop nemen voor jezelf en dat je de tijd neemt om naar je innerlijke stem te luisteren. Van daaruit weet je wat je wensen en talenten zijn, en komen er concrete actiepunten waardoor je zaken kunt veranderen. Hierdoor kun je een betere balans in je leven creëren voor jezelf en doen waar je goed in bent. In deze blog gaat het over het onderdeel koken.

Kracht van voeding

Hoe komt het dat koken een prominente plaats heeft bij alle programma’s van The Volcano? Dat heeft twee redenen. De eerste reden is dat mijn vrouw Marloes orthomoleculair diëtist is van Fuego. Daardoor weet ik inmiddels veel van en over de kracht voeding. Redenen zijn: voeding kan als medicijn worden ingezet (‘je bent wat je eet’), ziektebeelden en klachten kunnen worden verminderd, door de juiste voeding kan je een betere energiebalans creëren en je immuunsysteem wordt verbeterd. Kortom voeding neemt een belangrijke plek in om de gezondheid te verbeteren en goed te houden.

Marloes houdt van koken, creatief zijn en nieuwe gerechten ontdekken.

Voeding is vertraging

De tweede reden bestaat uit meerdere delen. Eten en voeding is een belangrijk deel van het leven. Voeding = leven. In deze blog heb ik geschreven over voedselverspilling. Zonder voedsel overleef je het niet. Het samen koken en eten bindt een groep mensen en families. Het ontbijt, de lunch en het avondeten samen maken en opeten, heeft iets gezelligs en sociaals. Je kookt samen en je overlegt hoe je zaken aanpakt. Er wordt een beroep gedaan op de creativiteit en dit alles tezamen brengt je in het moment. Het is een mooi meditatief moment dat vertragend werkt als je bijvoorbeeld 3 uien heel geconcentreerd snijdt: plak voor plak, snipper voor snipper, vraagt de ui om aandacht gesneden te worden (en niet je vinger..:-)). En persoonlijk vind ik het heerlijk om creatief te zijn met koken. Dan worden mijn ADHD hersens optimaal geprikkeld en verander ik in de ‘Crazy Cook’. Hoe mooi is dat?  

ui, snijden, voeding, pitstop, ibiza

Adviezen Brazilië

Dit vind ik een mooie invalshoek om te vermelden. Elk land heeft haar adviezen over voeding zorgvuldig samengesteld. Zo ook Brazilië. Enkele adviezen van de richtlijnen over voeding van de Brazilië zijn vrij vertaald:

  1. Eet op vaste momenten, eet met aandacht, in de juiste omgeving en met anderen.
  2. Leer koken, geniet van kookkunsten en deel ze met anderen. Het sociale component is belangrijk.
  3. Plan tijd in voor het koken en om te eten zodat deze een belangrijk rol spelen in je leven.

 

Dit vind ik een super goede aanvulling naast  alle voedingsadviezen. Samen koken en eten doen een beroep op je creativiteit. En voeding verbindt.  

samen koken, familie, eten, kids, pitstop, ibiza, fuego

Pitstop Ibiza

Tijdens de Pitstop op Ibiza gaan we samen koken. Je mag helpen bij het maken van het ontbijt, de lunch en/of het diner. Tijdens het koken leer je veel over voeding, combinaties en je doet veel inspiratie op voor thuis. Koken bij onze retreat doen we volgens De Fuego Methode: we koken puur, easy en healthy. De hele week krijg je heerlijk gezond, puur en onbewerkt eten. Je krijgt de tips & trics over échte gezonde voeding, een kookworkshop gezond koken zonder pakjes en zakjes. Zo leer je in deze retreat op eenvoudige wijze zaken die je direct kunt toepassen als je thuis terug bent.

Er zijn nog 3 plaatsen vrij voor de Pitstop op Ibiza. Klik hier voor het uitgebreide programma en opgave.

slaapkamer, ibiza, pitstop, can mar, zee, uitzicht

 

Geen reactie's

Geef een reactie